Release för Frihetsgudinnor och Skär

Nu har dessa smällkarameller äntligen kommit till världen och det vill vi fira med er! Detta sker den 8 oktober kl 18–22 på Hökis Visrum.

Det blir läsningar, filmvisning och möjlighet att köpa böckerna till releasepris. Scenprogrammet börjar klockan 19.

Medverkande:
Sofia Stenström
Jenny Holmqvist
Camilla Ericson
Alva Dahl
Daniel Westerlund
Mia Axelsson
Anna Lindberg
Magdalena Sørensen
Dockhaveri

Varmt välkomna!

Om Skär av Mia Axelsson:

”Jag har ingen ålder, jag är alltid yngre än dig. Åldersskill­naden gjorde att du stod länge framför spegeln. Smörjde in dig med olika krämer. Jag har nya linjer och ringar under ögonen, och ändå är min kropp en flickas. Jag kommer att ha en flickas kropp ända tills min kropp blir en gammal persons kropp. I mig: klapprande stolar i ishallen. Orangea, gula och röda. Läktarnas färger. Djupa djupa lutning ner mot botten. Jag lutar inåt mig själv.”

Mia Axelssons Skär handlar om begär och konståkning, om att göra illa och att släppa taget. Om att finna sin sinnlighet, sårbarhet och styrka. Med en både visuell och direkt prosa byggs en värld upp där kronologin är uppbruten, där situationer speglar andra situationer. Huvudpersonen befinner sig i sina föräldrars sommarhus, i barndomens ishall och på jobbet på snabbmatsrestaurangen McOrvars. Hon observerar sig själv, sina relationer nu och då och djuren som rör sig kring sommarhuset. ”Skär” är en lyrisk berättelse om att bli tydlig för sig själv.

Om Frihetsgudinnor:

”Hon hade tagit tag i sina axlar och strukit sig längs armarna, fattat sina händer. Hon hade kysst varenda aprikosfärgad fingernagel, en i taget, och slickat mysken av sitt lena skinn. Hon hade älskat allt med den här flickan, som var en dröm om solen, en virvlande havsbris, skummet på vågen.”

Anna Lindbergs Frihetsgudinnor är åtta noveller som använder mytologiska motiv för att iscensätta subtila sprickbildningar i relationer. De undersöker unga kvinnors och flickors kraft, som är kopplad till sexualitet och kropp, men också till blick, språk och formuleringsförmåga. Världen beskrivs genom hetta och ljus; hos optikern, i den grekiska övärlden, på en amerikansk sandstrand. Novellerna gnistrar och skimrar, spricker upp och återspeglar varandra. Tillsammans bildar de ett eget universum av femininitet, begär och kontrollförlust.

Eventet på Facebook

Läs mer om Skär här och om Frihetsgudinnor här och beställ böckerna i vår shop.