Skär

Omslag Skär

Mia Axelsson (2019)

ISBN-nummer: 9 789 187 183 386

”Jag har ingen ålder, jag är alltid yngre än dig. Åldersskill­naden gjorde att du stod länge framför spegeln. Smörjde in dig med olika krämer. Jag har nya linjer och ringar under ögonen, och ändå är min kropp en flickas. Jag kommer att ha en flickas kropp ända tills min kropp blir en gammal persons kropp. I mig: klapprande stolar i ishallen. Orangea, gula och röda. Läktarnas färger. Djupa djupa lutning ner mot botten. Jag lutar inåt mig själv.”

Skär handlar om begär och konståkning, om att göra illa och att släppa taget. Om att finna sin sinnlighet, sårbarhet och styrka. Med en både visuell och direkt prosa byggs en värld upp där kronologin är uppbruten, där situationer speglar andra situationer. Huvudpersonen befinner sig i sina föräldrars sommarhus, i barndomens ishall och på jobbet på snabbmatsrestaurangen McOrvars. Hon observerar sig själv, sina relationer nu och då och djuren som rör sig kring sommarhuset. Skär är en lyrisk berättelse om att bli tydlig för sig själv.

Se videotrailer för Skär

Skär finns att köpa i Dockhaveris shop.

Pressfoto Mia Axelsson
Pressbild Mia Axelsson
Pressbild Mia Axelsson

Mia Axelsson är född 1983 i Norrköping och bosatt i Stockholm. Hon är bibliotekarie, skrivpedagog och har gått Biskops-Arnös författarskola. Hon har gett ut en diktsamling, Vår gemensamma resa (2017), och publicerats i tidskrifter som Lyrikvännen, Ordkonst och Tydningen.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.