Frihetsgudinnor

Omslag Frihetsgudinnor

Anna Lindberg (2019)

ISBN-nummer: 9 789 187 183 393

”Hon hade tagit tag i sina axlar och strukit sig längs armarna, fattat sina händer. Hon hade kysst varenda aprikosfärgad fingernagel, en i taget, och slickat mysken av sitt lena skinn. Hon hade älskat allt med den här flickan, som var en dröm om solen, en virvlande havsbris, skummet på vågen.”

Frihetsgudinnor är åtta noveller som använder mytologiska motiv för att iscensätta subtila sprickbildningar i relationer. De undersöker unga kvinnors och flickors kraft, som är kopplad till sexualitet och kropp, men också till blick, språk och formuleringsförmåga. Världen beskrivs genom hetta och ljus; hos optikern, i den grekiska övärlden, på en amerikansk sandstrand. Novellerna gnistrar och skimrar, spricker upp och återspeglar varandra. Tillsammans bildar de ett eget universum av femininitet, begär och kontrollförlust.

Se videotrailer för Frihetsgudinnor

Frihetsgudinnor finns att köpa i Dockhaveris shop.

Pressbilder, klicka för hög upplösning:

Pressbild Anna Lindberg
Pressbild Anna Lindberg
Pressbild Anna Lindberg

Anna Lindberg är född 1982 i Falun och bosatt i Stockholm. Hon debuterade 2012 med romanen ”Något måste hända nu” som nominerades till Slangbellan. Hon är även verksam som fotograf och litterär översättare.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.