Inför nästa rörelse

Omslag Inför nästa rörelse

Mia Axelsson och Ragni Svensson (2012)

Inför nästa rörelse är ett vykortsverk av Mia Axelsson (text) och Ragni Svensson (illustration), ett koreografiskt kuvert, ett försök att skriva dans i en spegellåda eller ett kvadratiskt rum för rörelsen att breda ut sig i. Du ser henne redan på bussen dit. Hennes röst, är hennes röst en del av er? Var börjar rörelsen, var slutar kroppen? Ni snuddar varandra och känner vart ni är på väg innan ni förflyttar er. Rörelsen kan ha motsatta riktningar, det förekommer utbrytningar och tillfälliga sammanslutningar. Du blir starkare och ni blir starkare, kan stå länge i konstiga positioner. Ni inför nästa rörelse, ett utfall som blir ert gemensamma. På gatan passerar ni som vad? Era kroppar: en blandning av tyngd och lätthet som i: ni åker på utflykt en vanlig torsdag när andra åker till arbetet.

Mia Axelsson
Sysselsätter sig för tillfället främst med olika textuella praktiker och tågförande.
 

Inför nästa rörelse utgavs tillsammans med tio andra titlar under samlingsnamnet Antidebuten.

Mia Axelsson är född 1983 i Norrköping och bosatt i Stockholm. Hon är bibliotekarie, skrivpedagog och har gått Biskops-Arnös författarskola. Hon har gett ut en diktsamling, Vår gemensamma resa (2017), och publicerats i tidskrifter som Lyrikvännen, Ordkonst och Tydningen.

Illustratör med tidigare uppdrag för exempelvis FemKul, Brand, Feministiskt Perspektiv, Baltic Worlds och Vi som aldrig sa sexist.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.