Verbet tycks sakna mening

Omslag Verbet tycks sakna mening

R. C. Kjellstrand (2012)

Verbet tycks sakna mening är en samling noveller som vägrar finna sig tillrätta i författarens byrålåda, en text som tar debatten med sina egna refuseringsbrev, som dömer ut sig själv samtidigt som den hävdar sitt existensberättigande. Ett manuskript som havererat mittemellan glömskan och en utgivning.
 
”Tack för att vi har fått läsa ditt manus Verbet tycks sakna mening.”
Jaana Grönlund, Wahlström & Widstrand
 
”När vi antar en bok är det många faktorer som måste stämma. Till exempel måste förslaget passa vår utgivningslista, vi måste tro att vi kommer göra ditt manus rättvisa och kunna få ut den färdiga boken till rätt försäljningskanaler och till en tillräckligt stor publik.”
Anneli Eriksson, Albert Bonniers Förlag
 
”För en som skrivit en halv miljon refusbrev är det uppfriskande att få sina klyschor serverade på guldfat. Du har klippt och samplat fint bland fraserna. Men en refus gör ingen sommar.”
Svante Weyler, Weyler Förlag
 
”På Ordfront publicerar vi bara ca 30 nya titlar om året, så trängseln om utgivningsplatserna är stor. Men om du skriver något nytt så är du välkommen att skicka in det.”
Pelle Andersson, Ordfront förlag
 
”Tack för förtroendet du visade genom att vända dig till oss, men dessvärre måste vi tacka nej till erbjudandet om utgivning.”
Pietro Maglio, Modernista

R. C. Kjellstrand är människan bakom texten, den som inte kunde lämna novellerna bakom sig, men som trots det börjat jobba på en ny text, kanske en roman?

Verbet tycks sakna mening utgavs tillsammans med tio andra titlar under samlingsnamnet Antidebuten.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.