Omslag Utelåst

Utelåst – uppväxtnostalgi för freaks

Omslag Utelåst – uppväxtnostalgi för freaks

Alex Alvina Chamberland (2018)

ISBN-nummer: 9 789 187 183 379

Framtidsscenario: Vi letar med ljus och lykta efter andra narrativ. Jag är inte din son. Kanske är jag din dotter. Kanske är jag helt enkelt bara ditt barn.

Utelåst – Uppväxtnostalgi för freaks är en roman som parodierar uppväxtskildringens förskräckliga sommarpratsdramaturgi. Läsarna tas med på en brokig och bråkig resa över land och hav från Volvohuvudstaden till Kycklinghuvudstaden och tillbaka igen. Catwoman, ABBA, Gaston, Clarice Lispector, Evita, Lil’Kim, Valerie Solanas, Steffi Graf, Courtney Love och en liten transunge som läst den fula ankungen. Skolportarna öppnar sig på vid gavel och en extravagant hackkyckling tar plats på scenen medan det viskas i kulisserna.

FÖRTYDLIGANDE, BERÄTTAREN: Karaktärerna i det här avsnittet ges inga namn eftersom det inte tillför något till berättelsen. Haka inte upp er på några individer, utan ta fram filten, doftljuset, hunden och en eventuell partner och dyk in i det mysiga högstadiesorlet istället.

Sagt om boken:
Som läsare känner jag att jag inte riktigt orkar ta till mig allt det surrealistiska (huvudpersonens vänskap med kossor, mellanstadiet skildrat som ett stage-performance komplett med reklampauser…), närgångna skildringar av avsugningar, alla meningar skrivna i versaler och med fem utropstecken, insprängda ABBA-sångtexter, osv.
– Leopard Förlag

För att bli bok hos oss skulle den behöva lugna ned sig
– Brombergs Bokförlag

En bok för hela familjen inklusive bokhyllan
– Dockhaveri Förlag

Utelåst kan köpas i Dockhaveris shop.

Alex Alvina Chamberland (f. 1986, still alive&kicking) växte upp i Sverige och norra Kalifornien. Utelåst – Uppväxtnostalgi för freaks är hennes skönlitterära debut. Hon har även skrivit den facklitterära boken Allt som är Mitt (Bokförlaget ETC, 2015) tillsammans med Anna Svensson. Hon brinner för att skriva, läsa och krossa kapitalismen, och kämpar varje dag för att inte bränna allt som hon någonsin skrivit. Det är lätt att gå långa promenader vid vattnet. Det är svårt att inte få ett nervöst sammanbrott.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.