Framsida Stone Butch Blues-fanzinet

Stone Butch Blues: Kapitel 1 – fanzine

Omslag Stone Butch Blues: Kapitel 1 – fanzine

(2022)

Romanen Stone Butch Blues följer Jess Goldberg, en ung butch som växer upp i Buffalo i nordöstra USA under 1960- och 1970-talet. Bokens första kapitel är ett brev skrivet direkt från huvudpersonen.

2023 har det queera centralverket Stone Butch Blues av Leslie Feinberg trettioårsjubileum. Det vill vi fira med att för första gången ge ut boken på svenska. Genom att köpa detta fanzine, som innehåller en första översättning av bokens inledande kapitel, bidrar du till att stödja publikationen av hela romanen. Du kan också förköpa romanen.

 

Köp görs via Page 28:s sida:
Beställ fanzine – 100 kr
Beställ fanzine & förköp av romanen – 200 kr
Enbart förköp av romanen – 150 kr

Att kalla Stone Butch Blues av Leslie Feinberg för klassiker är nästan en underdrift. Boken publicerades 1993 och är Feinbergs första roman. Den skildrar på ett både rått och kärleksfullt sätt en lesbisk, queer och transverklighet där våld, ensamhet, samhörighet och kamp alltid är närvarande. Det är en arbetarskildring, en butch/femme-kärlekshistoria, ett queert liv och en kritik av den queera mainstreamrörelsens svek mot dem som inte passade in. Det är en bok du måste läsa.

ÖVERSÄTTNING: Ylva Emel Karlsson

FORMGIVNING: Roby Redgrave och Sara Kaaman

TRYCKT HOS: Beast Studio, Malmö

Översättningen ges ut av Dockhaveri förlag i samarbete med Page28 med stöd av Stiftelsen längmanska kulturfonden och Ottarfonden.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.