Nya böcker till hösten!

Den 15 september ger Dockhaveri ut två nya böcker, av Anna Lindberg respektive Mia Axelsson.

”Skär” och ”Frihetsgudinnor” är böcker som utforskar och skevar kärlekens koreografi. Båda är starkt visuella berättelser som förenar ett symboliskt och ett realistiskt plan.

Pressutskick, se text nedan

Den lyriska prosaberättelsen SKÄR av Mia Axelsson

Skär handlar om begär och konståkning, om att göra illa och att släppa taget. Om att finna sin sinnlighet, sårbarhet och styrka. Med en både visuell och direkt prosa byggs en värld upp där kronologin är uppbruten, där situationer används för att spegla andra situationer. Huvudpersonen befinner sig i sina föräldrars sommarhus, i barndomens ishall och på jobbet på snabbmatsrestaurangen McOrvars. Hon observerar sig själv, sina relationer nu och då och djuren som rör sig kring sommarhuset. Skär är en lyrisk berättelse om att bli tydlig för sig själv.

Mia Axelsson är född 1983 i Norrköping och bosatt i Stockholm. Hon debuterade med diktsamlingen Vår gemensamma resa (2017), och har publicerats i tidskrifter som Lyrikvännen och Ordkonst. 

Novellsamlingen FRIHETSGUDINNOR av Anna Lindberg

Frihetsgudinnor består av åtta noveller som använder mytologiska motiv för att iscensätta subtila sprickbildningar i relationer. De undersöker unga kvinnors och flickors kraft, som är kopplad till sexualitet och kropp, men också till blick, språk och formuleringsförmåga. Världen beskrivs genom hetta och ljus; hos optikern, i den grekiska övärlden, på en amerikansk sandstrand. Novellerna gnistrar och skimrar, spricker upp och återspeglar varandra. Tillsammans bildar de ett eget universum av femininitet, begär och kontrollförlust.

Anna Lindberg är född 1982 i Falun och bosatt i Stockholm. Hon debuterade 2012 med romanen Något måste hända nu som nominerades till Slangbellan. Hon är även verksam som fotograf och litterär översättare.

Presskontakt: Moa Schulman, hej@dockhaveri.se, 070-3690823

Författarporträtt av Mia Axelsson
Mia Axelsson
Författarporträtt av Anna Lindberg
Anna Lindberg